Tišlerica, 7.12.2014

Tišlerica (Tišlarca) 1757 m

udeleženci: Marjan, Mateja, Nevenka, Slavko, Tomaž, Paz
trajanje: 5 h 30 min
višinska razlika: cca 900 m

V vikendu s slabim vremenom je kazalo bolje v nedeljo. Odločili smo se za raziskovanje poti na Visoki Kurji vrh in Mojstrovico iz Srednje vasi.

Bilo naj bi suho a ob prihodu v Srednji vrh je deževalo, vrhovi so bili v oblakih. Načrt smo nekoliko spremenili in se odločili, da gremo najprej do lovske koče pod Lepim vrhom potem pa bomo videli. Po dobri uri smo po cesti prišli do koče, ki je še samevala.

Dež je medtem zamenjalo sneženje in odločimo se, da nadaljujemo po neoznačeni poti proti Mojstrovici. Kjer pot preči potok smo zavili na gozdno vlako. Višje se vlaka konča in nadaljevali smo po brezpotju grebena Silov rob.




Tu so se za Paza začele težave, moker sneg se mu je prijemal na dlako in tvoril ogromne kepe. Čiščenje teh kep je zaleglo le za kratko, pa še hitro je protestiral, ker ga je cukalo. Tako je z dodatno težo sopihal v strmino, ki pa je kmalu popustila in prišli smo do sedla pod Tišlerico.

Zaradi Pazovih težav in slabega vremena smo Mojstrovico opustili in se vzpeli na Tišlerico ali kot ji pravijo domačimi Tišlarco. Poskusi preboja do sedla med Tišlarco in Kresiščem niso uspeli tako da smo se zadovoljili z enim osvojenim vrhom.

Sestopili smo po poti našega pristopa, zimskega pristopa na Tišlarco, kot smo mu rekli. Lovska koča tokrat ni samevala, iz dimnika se je kadilo in prijazni lovci so nas postregli z viljamovko. Sledil je le še sestop po cesti do Srednje vasi in ob povratku pit stop v Aljaževem hramu.

Lepa tura, sploh glede na vreme in razmere.

Spisal Tomaž



 

Ni komentarjev:

Objavite komentar