Planinski izlet MO PD Rašica na Slavkov dom na Golem Brdu, dne 16. 01. 2016

Slavkov dom na Golem Brdu 440 m


Mladinski odsek PD Rašica
udeleženci: Ana, Nikita, Rok, Valentina, Jonatan, Pija, Aleš, Naja, Mateja, Neža, Biserka, Oliver, Larisa, Tomaž, Svit, Neli, Timon
trajanje: 5 h
višinska razlika: cca 300 m
dolžina: 9 km

V hladnem in rahlo meglenem zimskem jutru smo se člani Mladinskega odseka PD Rašica zbrali na Dolgem mostu, od koder smo se z avtobusom odpeljali do Medvod.

Tam se je začela naša pot, po kateri nas je vodnik  Tomaž Šarc vodil skozi Medvode, manjše  vasice in  po gozdnih poteh do našega cilja. Med potjo smo imeli tudi krajše postanke, na katerih smo se pokrepčali s toplim čajem in prigrizki.

V Slavkovem domu smo najprej izpolnili planinske dnevnike in pojedli nekaj toplega. Preostanek časa na tem postanku smo se igrali in delali družbo dvema ponijema, ki sta z veseljem pohrustala ponujene jabolčne krhlje.

V dolino smo se deloma vrnili po isti poti, naš pohod pa smo zaključili v Mednem. Med spustom smo se še enkrat ustavili, pojedli, kar nam je še ostalo v nahrbtnikih, in se lovili.

K avtobusu smo se vrnili polni energije in nadihani svežega zraka ter bili zelo veseli sončnih žarkov, ki so le prodrli skozi meglice ter nas pogreli. V Ljubljano smo se vrnili zadovoljni in v pričakovanju naslednjega izleta, ki bo v Krnico na pustno soboto v začetku februarja.



Ljubljana, 19. 01. 2016                                            Zapisala: Mateja Novoselič



Ni komentarjev:

Objavite komentar