Bodeneck, Mirnock, 22.11.2014

Bodeneck 2006 m,
Mirnock 2110 m

Gorniška skupina PD Rašica
udeleženci: Boštjan, Janez, Maks, Mateja, Marko, Nevenka, Matjaž, Tomaž, Slavko
trajanje: 7 h 30 min
višinska razlika: cca 1500 m

V soboto zjutraj se nas je devet gornikov točno ob uri usedlo v kombi in odhitelo novim dogodivščinam naproti. Prvi postanek je bila kava na OMVjki v Radovljici, kjer smo se dodobra prebudili in se zapeljali do tunela, ki je bil seveda zaprt. Ko se je predorska cev sprostila, smo se zapeljali na Koroško - danes je bil naše izhodišče Döbriach.

V mestecu ob jezeru smo se ustavili in zapustili kombi. Hitro smo se dvigali po stezah, prečkali gozdne ceste in srečevali osamljene kmetije. Na 1500 m smo že stopili na sneg, vendar ga ni bilo veliko in nas ni oviral na poti.

Gozdno mejo smo zapustili na 1800 m in počasi dosegli Bodeneck. To kopasti hrib, do katerega hodiš in hodiš in ne vidiš vrha. Na koncu nismo več mogli više in na vrhu nas je pričakala kamnita piramida. Bilo je prijetno, sonček je svetil in kljub snegu ni bilo hladno, zato smo se kar malo zasedeli.

V daljavi smo tudi videli oddaljeni križ na Mirnocku, ki je bil naš končni cilj. Dosegli smo ga s sledenjem dolgega hrbta, ki nas je po snegu popeljal na vrh. Na vrhu nas je pričakal prelep pogled na verigo gora, ki se je razpenjal od Zahodnih Julijcev, Julijskih Alp, Karavank do Pece.

Malce je sicer pihalo, vendar ko smo se spustili nekaj metrov nižje v zavetje, nas je spet pogrelo sonce in nikamor se nam ni mudilo.

Kot vedno pa nas je čakal še sestop in počasi smo se odpravili proti dolini. Na začetku snežno prijetni, potem močvarasto čofrasti in potem še vandrovsko dolgovezni sestop se kar ni in ni končal, tako da je bilo na koncu sonce že zelo nizko, ko smo prispeli do kombija.





Čakala nas je samo še vožnja domov in opala - čakanje pred tunelom. Za zaključek smo še privezali duši in naredili analizo pri Gorencu. Bila je lepa tura, prva snežna v tej sezoni.

Spisal Boštjan







Ni komentarjev:

Objavite komentar