Trdinov vrh, 25.6.2009

Trdinov vrh 1178m
Udeleženci: Šaro, Robi, Tadej
Trajanje: 4h 15min

Višinska razlika: cca 830m


V sredo dopoldne sem se jezil, ker mi je vreme pokvarilo načrte za moj mini dopust, saj je bil naslednji dan dela prost. Vedel sem,da doma ne mislim ostati.

Kot nalašč me je poklical Šaro s predlogom. Z Robijem naj bi šli na Trdinov vrh. Nemudoma sem privolil, nato pa šel malo »počekirat« naš hrib na internet. Nahaja se na dolenjskem koncu, visok je 1187 m n.v., ca 2 uri hoje – to bo sigurno prijetno zapolnilo naš dan.

Naslednji dan smo, po kratki kavici, odrinili proti Brežicam, natančneje Artičam, kjer je bil Šaro dogovorjen za nakup objektiva.

Seveda nismo našli hiše »iz prve«, po spraševanju in klicanju, nam jo je vendarle uspelo najti. Gospodična na GPS napravi pač ni vsemogočna. Po uspešno opravljeni kupčiji smo nadaljevali pot proti Gabrjam, našemu izhodišču, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od Otočca.

Tako smo začeli naš pohod proti vrhu. Naš prvi postanek je bil pri izviru Gospodična, kjer stoji tudi istoimensko gostišče. Pot nas je vseskozi vodila skozi gozd, večkrat smo prečkali cesto, ki je speljana na vrh. Steza je bila blatna in spolzka, a smo vseeno držali tempo vse do zaključka.

Po 1 uri in 20 minut smo prišli na vrh, kjer sva z Robijem na hitro pomalicala, Šaro pa je veselo testiral svojo novo pridobitev.

S Trdinovega vrha se odpira zares enkraten pogled na Hrvaško in Dolenjsko, videl se je tudi Kum, naša prejšnja destinacija. Sedaj vem, zakaj je strateško tako pomemben. Ogledali smo si televizijski stolp, vojašnico slovenske vojske in cerkvico sv. Jere.

Pot v dolino je bila izredno spolzka, zato smo šli do Gospodične raje po makadamski cesti. S Šarotom sva skočila do šanka, kjer so imeli pestro ponudbo domačih »ta kratkih«.

Naša izbira je bila rmanovo žganje. Po dobri pijači in jedači smo previdno opravili z zadnjim delom našega izleta. Vsi smo se strinjali, da je bil naš »praznični« potep zadetek v polno, saj je tudi vreme zdržalo do Ljubljanje, kjer nas je pričakal dež.

Spisal Tadej


1 komentar:

  1. ...
    lepo ste se mel fantje, škoda k nism mogu it z vami. pa drugič :)
    šaro: pa srečno z nvim objektivom ;);)
    ...

    OdgovoriIzbriši