Križevnik, 25.10.2009

Križevnik, 1910 m

Udeleženci: Alenka, Ana, Angela, Boštjan, Jasna, Luka, Marija, Mili, Robi, Tomaž
Trajanje: 4h 18min
Višinska razlika: cca 660 mTokratni nedeljski izlet smo udejanili v okiru Planinskega društva Rašica, pod vodstvom vodnika Planinske zveze Slovenije Boštjana Čampa-zaljubljenega.

Pred sedežem planinskega društva na Prušnikovi ulici v Šentvidu se je zbralo enajst hribov željnih planincev, se skockalo v tri avtomobile, ter se preko Kamnika podalo v smeri prelaza Črnivec. Malo pred vrhom prelaza smo zavili z glavne ceste proti planini Ravne, kjer smo parkirali jeklene konjičke, si nadeli planinsko obutev in jo mahnili proti Križevniku.

Pot se je počasi vzpenjala ter nas skozi jesensko obarvano naravo pripeljala na planino Polšak, kjer se nam je odprl krasen pogled proti Raduhi. V nadaljevanju je postala pot strmejša, ter orientacijsko malce zahtevnejša kar je botrovalo majšemu kiksu. Mali možic postavljen na razpotju nas je zavedel in poslal v nepravo smer, kar smo po cca 500 m ugotovili, ter postavili stvari na svoja mesta. Zadnji del tik pred vrhom nas je med rušjem privedel na vrh Križevnika.

Na vrhu je sledilo obvezno polnenje želodčka ter fotoseansa nadobudnih fotografov. Sončen in topel dan nas je na vrhu zadržal precej dlje kod je to drugače v navadi, vendar je po dobre pol ure napočil čas za spust po isti poti nazaj v dolino do avtomobilov.

Na poti nazaj do zbornega mesta v Šentvid se je del ekipe ustavil na prelazu Črnivec na pijači, kjer smo premleli dogodke tega dneva in se zadovoljni nad izletom odpeljali domov.

Spisal Robi


Ni komentarjev:

Objava komentarja