Velika planina, 18.10.2009

Velika planina, 1666m
Udeleženca: Robi, Tomaž

Trajanje: 5h 2min

Višinska razlika: cca 1180mGlede na čudno vremensko napoved smo planirane Julijce nadomestili z Veliko planino. Ko je udeležbo odpovedal Luka, sva z Robijem ostala edina kandidata.

Na Veliko planino sva jo mahnila po zanimivi lovski stezi čez Rigelj. Avto sva pustila pri spodnji postaji nihalke in mimo Kraljevega hriba prišla na lovsko pot. Ta se po uvodnem zložnem delu kmalu začne vzpenjati v ključih.

Hitro sva se vzpenjala, edine oznake na poti pa so bile zelene lovske tablice. Na približno 1200 metrih sva naletela na sneg, ki pa ga je bilo le kakšen centimeter ali dva. Kmalu sva prišla do prvih koč in do markirane poti Šimnovec - Zeleni Rob.

Pred postankom na Zelenemu Robu sva skočila še na Gradišče, najvišji vrh Velike planine. Tu nisva bila dolgo, veter in megla sta naju pregnala v zavetje gostišča Zeleni Rob, kjer sva se okrepčala z materino dušco in tavženrožo.

Po postanku sva nadaljevala pohod in se najprej ustavila pri koči Vesna, ki smo jo obiskovali v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Čakalo naju je veliko presenečenje, saj koče Vesne ni več, namesto nje pa na istem mestu stoji nova koča.

Nadaljevala sva do Konjske planine in planine Dol ter po Dolskem grabnu sestopila v dolino. In ravno ko sva prišla do avta je začelo deževati.

Kljub oblačnemu in vetrovnemu vremenu je bila lepa tura in je pravzaprav prva zimska v novi sezoni.

Spisal Tomaž

Ni komentarjev:

Objava komentarja