Čreta, 15.11.2009

Čreta, 965 m
Dom na Čreti, 870 m


udeleženci: Bojan, Gustl, Janez, Luka, Robi, Tomaž
trajanje: 5h 6min
višinska razlika: cca 650 m

Tokrat smo se zaradi sobotne tekme Rusija : Slovenija in vremenske napovedi odpravili na lažjo turo, na Čreto iz Vranskega.

Zjutraj smo se zbrali pri trgovini na Brodu od koder sva se z Robijem odpravila še v Trzin po Janeza. Na dogovorjeno mesto, Marche na BS Lukovica smo prišli prvi in si naročili kavi in čaj, ki jih je Janez takoj plačal.

Ko sta prišla še Luka in Bojan se je natakar v Marcheju naredil francoza in je Bojanu računal še našo že plačano pijačo. Nesporazum sta po Bojanovem protestu hitro zgladila in zapeljali smo se v Vransko, kjer nas je čakal še šesti član odprave, Gustl, Lukatov kandidat za tasta.

Na štartu sem ugotovil da sem pozabil fotoapart in zemljevid, a nič ne de, slikal je Luka, pot pa poznam že od prej. Pot je prijetna in relativno kratka, mimogrede smo bili na vrhu pri cerkvi sv. Marije od koder se odpre lep razgled na Zgornjo Savinjsko dolino.

Po malici in razgledovanju na vrhu smo se spustili še na tekočo malico v dom na Čreti. Tu je Janez srečal soplanince iz PD Blagajana, ki so bili na ogledni turi za drugo leto. Predvsem pa se je smukal okoli oskrbnice Nine, se slikal z njo, pridobil njen e-mail, telefon… Trzinski sveder, ni kaj.




Posijalo je tudi sonce in prav prijetno je bilo pred domom na Čreti. Kar na silo smo se morali odpraviti v dolino, da se prijetno druženje ne bi sprevglo v pijančevanje, taki pa mi že nismo, a ne.


Spisal Tomaž



2 komentarja: