Srebotnik, Tolsti vrh, Grmada, 7.4.2013

Srebotnik 700 m,
Tolsti vrh 834 m,
Grmada nad Celjem 718 m,
Pečovniška koča na Grmadi 620 m

PD Rašica
udeleženci: Mirjana, Vinko, Vida P., Jože, Jana, Ana, Katarina, Sašo, Vida J., Silva, Aleksander, Vasja, Tomaž
trajanje: 6 h 25 min
višinska razlika: cca 800 m

Tokratna tura vodniškega odseka nas je vodila v Posavsko hribovje v hribe na levem bregu Savinje, južno od Celja.

Zbralo se nas je 13 udeležencev in odpeljali smo se v naselje Zvodno, kjer smo imeli izhodišče. Pred vstopom v Hudičev graben smo si nadeli čelade in krenili. Vode je bilo veliko in na enem prvih prečenj potoka sem slovesno odprl letošnjo kopalno sezono, seveda nehote.

Nadaljevali smo brez zapletov, malo po eni, malo po drugi strani grabna in nekje kar po potoku. V najožjem delu grabna pa po skobah in čez mostiček. Ko se zavarovana pot konča smo zavili levo iz grabna na direktno pot na Srebotnik. Tik pod vrhom je bil najbolj zoprn del poti, saj je bilo strmo in blatno. Neprijetno je pihalo zato se na vrhu nismo dolgo zadržali.

Naslednji cilj je bil Tolsti vrh, do katerega pa je bil še kar lep kos poti najprej po blatu nato pa po snegu. Na nerazgledanem vrhu smo pomalicali in se spustili do hotela Celjska koča, kjer smo se malo pogreli. Nadaljevali smo še na najbolj razgledno in tudi najbolj obljudeno Grmado nad Celjem.


Poleg razgleda na Celjski grad in Celje smo bili na vrhu deležni tudi nekaj malega sonca. Sestopili smo nazaj in obiskali še Pečovniško kočo. Sestopili pa smo skozi Suhi potok nazaj v Zvodno.


Turo smo zaključili v gostilni Soklič v Zalogu pod Sveto Trojico.

Spisal Tomaž





Ni komentarjev:

Objavite komentar