Kaiserburg, Wöllaner Nock, 3. 10. 2015

Kaiserburg 2065 m, 
Wöllaner Nock 2145 m

PD Rašica
udeleženci: Jana, Marjan, Ana, Ada, Silva, Jan, Vesna, Vasja, Robi, Andreja, Meta, Tomaž, Paz
trajanje: 7 h
višinska razlika: cca 1150 m

Šober v Zahodnih Julijcih je bil v programu PD Rašica že drugič in še drugič ni bil realiziran. Vreme za tisti konec je kazalo preslabo in iskala se je rezervna varianta.





V igri je bilo več variant v Karavankah, a tudi tu vreme ni kazalo najbolje. Na izlet v soboto smo z avtom in kombijem vseeno šli. Cilj je bil Hajnžev Praprotnik v Karavankah z rezervno varianto, Wöllaner Nock nad Bad Kleinkirchheimom.



Na jutranji kavi je sledil telefonski posvet z dežurnim prognostikom, ki za Karavanke ni napovedal prav lepega vremena, za Bad Kleinkirchheim pa suho vreme z občasnim soncem. In tako je Wöllaner Nock postal as iz rokava.

Zapeljali smo se na Ljubelj in bili priča novodobnemu Schengenu s policijsko kontrolo na avstrijski strani. Osebni avto jih ni zanimal, kombi pač. Kar dolgo je trajalo, da so jih izpustili in še dobro da so jih, saj pol udeležencev ni imelo osebnih dokumentov.

Te bomo v bodoče preverjali že na izhodišču. Preko Celovca in Trga (Feldkirchen in Kärnten) smo se v precej boljšem vremenu, kot je bilo pri nas, pripeljali v Bad Kleinkirchheim.

Po nekaj iskanja izhodišča in razmišljanja po kateri poti bi sploh šli, smo se odločili za varianto z izhodiščem pri golf igrišču. Pot na začetku poteka po gozdni cesti, kasneje pa po grebenu, kjer poteka del poti "Weg des Buches", protestantske romarske poti od Bavarske do južne Avstrije, posvečena pa je tihotapljenju biblije v 16. stoletju.

Po treh urah in četrt smo bili na prvem današnjem vrhu Kaiserburgu, čez dobrih 15 minut pa še na glavnem vrhu Wöllaner Nocku. Malo je pihalo, a brez padavin in občasno sončno in z razgledi.




Sestopili smo po drugi poti, ki gre direktno v Bad Kleinkirchheim. V dobrih treh urah smo prišli v vas, direktno do Sportarene, kjer se je ravno dobro začela nogometna tekma 11. kola tretje koroške lige.

FC Bad Kleinkirchheim je tekmo kasneje izgubil z 0:1, a mi smo bili takrat že na poti domov. Še prej pa je glavnina počakala na kavi ob glavni cesti, šoferja pa sva skočila po avto in kombi, do približno dva kilometra in pol oddaljenega golf igrišča.

Odpeljali smo se v Slovenijo in se na poti domov ustavili še na analizi ture v Pizzeriji Gorenc v Kranju, nato pa smo se razšli. Uspela je lepa tura in spet smo prelisičili dež.


Spisal Tomaž





Ni komentarjev:

Objavite komentar