Viševnik, 12.2.2006

Viševnik 2050 m

udeleženi: Robi, Šaro, Lussy
trajanje: 4h 48 min
višinska razlika: cca 830 m

Spet se je obetala lepa zimska nedelja in sklenili smo da jo tokrat mahnemo iz Ribčevega Laza na Rjavo skalo do Koče Merjasec in potem morda še naprej na Šijo ali pa Vogel.

Pri -14 stopinjah smo parkirali pred hotelom Bellevue in se podali na pot. Ta je bila nekaj časa prijetna, s sledovi motornih sani. Ko se je pot proti Rjavi skali odcepila od tiste proti Ukancu je bilo veselja konec. Poti ni bilo več, vdiralo se je do kolen in ko smo prišli do gozda je čez pot viselo še vejevje. Če je tisto sploh bila prava pot, z Robijem sva zbegano oprezala za markacijami ki jih ni bilo nikjer. Če bo takole celo pot, bo bolj kur.. sva menila in skenslala turo .

Na poti nazaj do avta sva razmišljala o alternativah v okolici, na Komni smo nedolgo tega bili, na Uskovnici smo tudi že bili na zimski turi iz Stare Fužine, Vogar ni zvenel privlačno, ostalo bohve kako je zhojeno, pa se je ponudil Viševnik, razgled bo ziher hud.

Zapodili smo se na Rudno polje, kjer je bilo kot na sejmu. Cel kup ljudi na tekašlih smučeh, na smučišču in polno planincev in turnih smučarjev na poti na Viševnik. V strmini je Robi odbezljal naprej, midva z Lussy pa nekoliko počasneje. Pot je zahtevala dereze, a so bili „junaki“, ki so se lovili brez njih.


Že na grebenu so bili razgledi, na vrhu, ko se prikaže še Triglav pa sploh. Pomalicali smo, sploh Lussy, ki je pojedla svoje, polizala, kar se je nakapalo s konzerv in še malo nafehtala pri ostalih planincih. Sledil je foto termin, in bilo je kaj za poslikati.

Ob sestopu smo naleteli na moja bivša sodelavca, ki sta jo sopla proti vrhu. Malo smo pomodrovali in šli vsak svojo pot, midva še na Plesišče, stranski vrh v Viševnikovem jugovzhodnem grebenu.



Pod grebenom sva imela z Robijem vajo NNNP iz ustavljanja s cepinom, potem pa mimo vlečnic do kuhanega vina v vznožju smučišča.

Res lepa zimska turca.

Spisal Šaro

Ni komentarjev:

Objavite komentar