Veliki Draški vrh, 17.11.2012

Veliki Draški vrh 2243 m

udeleženci: Dule, Janja, Tomaž, Jix, Paz
trajanje: 5 h 15 min
višinska razlika: cca 950 m

Po dolgem času je bila spet na vrsti tako imenovana pasja tura. Ker je snega v gorah malo, sploh na južnih straneh, smo jo nahnili na Veliki Draški vrh. Ob 7 h smo se z Janjo dobili na OMV Radovljica na jutranji kavi.

Na bencinskem servisu smo srečali nekaj članov iz Gorniške skupine, ki so bili namenjeni nekam v Fužinske gore. Mi pa smo po kavi nadaljevali na sicer kopno Pokljuko, kjer nas je rahlo presenetil nenaden sneg na Rudnem polju, kjer s topovi zasnežujejo biatlonski center. Nadaljevali smo spet po kopnem do parkirišča pod planino Konjščico.

Na izhodišču sta psa neučakano letala naokoli in tratila moči, Jix je to počel vse do Studorskega prevala. Na strmem delu z manjšimi skalnimi skoki pa je oba malo zapustil pogum in sta občasno potrebovala pomoč.

Sicer pa se pot kmalu položi. Po grebenu smo v zoprnem vetru prišli na danes kar obljuden vrh. Na vrhu spet klasika, foto termin, malca termin in brihtol termin.

Sestopili smo po drugi poti, proti sedlu med Velikim in Malim Draškim vrhom, od tam pa po prečki in potem po melišču proti Jezercu. Tu smo srečala Marušo in Trevna, ki sta se šele vzpenjala proti Velikem Draškem vrhu in bila namenjena še na Tosc. Mi pa smo preko Jezerca in Konjščice sestopili do avta.

Na poti domov smo se ustavili še v planinskem domu na Uskovnici, kjer smo polovili še dodatne sončne žarke, nato pa preko Srednje vasi domov. Tako da smo še z avtom naredili nekakšno krožno turo.

Spisal Tomaž


Ni komentarjev:

Objavite komentar