Plešivec (Loška stena), 13. 9. 2015

Plešivec 2184 m

PD Rašica
udeleženci: Ana, Silva, Maja, Tomaž
trajanje: 8 h 15 min
višinska razlika: cca. 1450 m

Letos smo v program vodniškega odseka po dolgem času vključili turo preko zavarovane poti oziroma ferate. Prav težavnost je botrovala nekoliko slabšemu obisku in tako smo na koncu ostali le štirje.




V nekoliko slabšem vremenu od napovedanega smo se čez Predel pripeljali do Loga pod Mangartom in od tam v Loško Koritnico, do parkirišča ob vstopu v TNP.





Po cca uri hoje smo prišli do
vstopa v steno po zavarovani poti. Zavarovani del je kratek a strm, ponekod skoraj navpičen, kjer vzpon lajšajo klini.

Višje se v gozdu so se jeklenice končale, strmina je popustila, vreme pa se je slabšalo. Vse okoli se je zapiralo, na sedlu Čez Brežice je zapihal še veter. Tu smo tudi srečali edina človeka na poti, par doma pod Blegošem, ki se je že vračal z Plešivca.

Tudi nas ni več čakalo veliko vzpona in po dobrih štririh urah smo stali na meglenem Plešivcu. Zaradi vetra smo vrh hitro zapustili in si glavni odmor omislili precej nižje, ko smo že prišli iz megle.

Brez težav smo sestopili po zavarovani poti. Vreme se je nižje izboljšalo in turo smo končali že skoraj v sončnem vremenu.






Turo smo zaključili z analizo pri Apljažu in sklenili da bo treba v program tudi v bodoče vključevati tudi nekoliko težje ture.

Spisal Tomaž


Ni komentarjev:

Objavite komentar