Visoki Kurji vrh in Mojstrovica, 7.11.2015

Vavčarski Vršič 1210 m,
Visoki Kurji vrh  1820 m,
Mojstrovica 1816 m

PD Rašica
udeleženci: Ruža, Marjan, Neža, Ana, Mili, Lidija, Albina, Vasja, Jože, Vida, Rok, Andrej, Liljana, Mihela, Andreja, Barbara, Katja, Zmaga, Kinč, Irena, Tomaž, Janez
trajanje: 7 h 30 min
višinska razlika: cca 1050 m
dolžina: 15,3 km

Kar 22 se nas je nabralo za divji in nedotaknjen greben Vršiča, Viskoega Kurjega vrha in Mojstrovice nad Hladnikom. Z majhnim avtobusom smo se odpeljali do Srednjega vrha kjer smo začeli s turo.
Odpravili smo se proti vzhodu do konca asfalta in se po makadamski cesti spustili do potoka Hladnik, kjer je ostanek starega mlina. Povzpeli smo se do kmetije Vavčar, kjer smo se usmerili na kolovoz, ki je kasneje postajal vedno bolj strm in mu sledili na vrh grebena.

Tu smo se ustavili na prvem vrhu, Vavčarskem Vršiču. Nadaljevali smo po grebenu in mu nekaj časa sledili, potem pa zavili na severno stran in s tem obšli vrhova Rez in Vršič. Dvakrat smo v listju izgubili pot, kar je pomenilo lomastenje po strmini, obakrat na srečo navzgor.

Čez čas se je pot spet priključila grebenu in začeli smo uživati v razgledih. Nadaljevali smo do planine Bašca in nad njo naprej po strmih travah. Tu smo imeli z iskanjem več sreče, saj smo večji del hodili po poti. Na ogledni turi poti namreč nismo našli in smo šli kar na gliho.

Tako smo po dobrih 4 urah prišli na Visoki Kurji vrh, ki je postregel z izrednimi razgledi.Po malici smo nadaljevali po razglednem grebenu do Mojstrovice in naprej do sedla med Mojstrovico in Tišlerico.

Tišlerico smo obšli po zahodni strani in sestopili proti lovski koči za Lepinm vrhom. Tu je nekaj udeleženk izkoristilo prijaznost domačima, ki jih je s kombijem odpeljal proti Srednjem vrhu, ostali pa smo prepešačili še teh dobrih tri kilometre in po sedmih urah in pol sklenili lep krog.

Sledila je še analiza ture, tokrat v gostilni Gala In in izlet je bil zaključen. Spet nam je uspela krasna tura.

Spisal TomažNi komentarjev:

Objava komentarja