Ojstrica po Kopinškovi poti, 10.9.2016

Koča na Klemenči jami 1208 m,
Ojstrica 2350

PD Rašica
udeleženci: Marjan, Vesna, Mili, Ivan, Tomaž 
trajanje: 9h 30 min
dolžina: 12 km

Prva septemberska tura PD Rašica je bil najlepši pristop na Ojstrico, Kopinškova pot. Ta je bila slovesno otvorjena (kot piše v takratnem Planinskem vestniku) 1. septembra 1940 in je poimenovana po alpinistu Kopinšku, idejnemu očetu te poti.

Ob 5h zjutraj smo se zbrali v Šentvidu in se odpeljali v Logarsko dolino z vmesnim postankom za kavo v OMV Kamnik. Malo pred sedmo zjutrj smo parkirali pred domom planincev in krenili na pot.




Po uri poti smo prispeli do koče na Klemenči jami. Pokrajšem postanku smo nadaljevali proti Škrbini. Tu smo se opremili z samovarovalnimi kompleti in čeladami in nadaljevali po Kopinškovi poti.

Ta je drzno in zračno speljana in je tudi zelo razgledna. Železje zanjo je takrat med gradnjo podarila železarna Štore. Kar dobro nam je šlo in po 4 h in 50 min od izhodišča smo stali na vrhu Ojstrice.

Vidljivost ni bila najboljša, vse kar je bilo nekoliko dlje je bilo v meglicah. Po krajši pavzi smo sestopili v smeri Škarij. Med sestopom je nekaj časa kazalo na dež a se je kasneje vreme spet popravilo.

Zato sno imeli postanek za kosilo kar v Klemenči jami in ni nam bilo žal. Čakal nas je še sestop do doma planincev in vožnja domov.

Spisal Tomaž




 

Ni komentarjev:

Objavite komentar