Malič, Dom na Šmohorju, 19.2.2022

Malič 936 m
Dom na Šmohorju 781 m,

PD Rašica
udeleženci: Neža, Katarina, Robi, Tomaž, Deja, Stane, Ivan
trajanje: 4 h 45 min
višinska razlika: cca 780 min
dolžina: 14 km


Odpravili smo se v Posavsko hribovje. Cilj sta bila vrh Malič in dom na Šmohorju. Vreme ni kazalo najbolje in morda se nas je tudi zato zbralo le 7 udeležencev.

Zbrali smo se v gostišču Hochkraut v vasi Tremerje, na jutranji kavi. Nadaljevali smo do Laškega in parkirali v bližini gasilskega doma. 


Če je vreme do sem še nekako držalo, je kmalu po začetku ture začelo rahlo deževati. Vzpenjali smo se čez rapotegnjeno vasico Debro in višje prišli v gozd pod Maličem.

Vmes je deževalo, izmenoma malo več in malo manj, a hudega nam ni bilo. Na razcepu smo se usmerili proti Maliču, da ga čimprej odkljukamo, kajti obetalo se je le še slabše vreme.

Malo pod vrhom smo prišli do vzletišča jadralnih padalcev. Od tu je lep razgled na Laško in na okoliščke hribe, a danes temu ni bilo tako.

Šli smo do vrha, ki zaradi anten tudi v lepem vremenu ni privlačen in se na kratko ustavili. Sestopili smo proti Šmohorju in se ustavili v koči.

Koča ima enako ime kot bližnja vas, vsemu skupaj pa verjetno ime daje cerkvica sv. Mohorja v vasi. V koči smo si privoščili toplo malico, nato pa sestopili proti Laškem.

Spet je deževalo malo več in malo manj, z rahlo tendenco vedno bolj. Prej kot v petih urah smo zaključili turo in se za konec ustavili še na analizi ture v gostilni Bezgovšek v Laškem.

Spisal Tomaž 

 

Fotografije

Relive

Ni komentarjev:

Objavite komentar