Krn, 26.-27. 8. 2023

Mladinski odsek PD Rašica
udeleženci: Eva, Julijana, Lars, Valter, Kaja, Katja, Robi, Tomaž

1. dan
Dom v Lepeni 700 m,
Krnsko jezero 1391 m

trajanje: 3 h
višinska razlika: 700 m

2. dan
Krn 2244 m

trajanje: 9 h 45 min
višinska razlika 850 m



V soboto 26. 8. 2023 smo se dobili na parkirišču Dolgi most in se nato dobro uro vozili proti Kranjski Gori. Tam smo imeli krajši postanek, ter se nato preko prelaza Vršič odpeljali do našega izhodišča v Lepeni.

Najprej smo hodili tri ure do koče pri Krnskih jezerih, ter se prijavili v naše prenočišče. No še pred večerjo smo šli do Krnskih jezer, kjer smo si v zelo lepi vodi namakali noge.

Po večerji smo se nekaj časa igrali enko ob kateri smo postali zaspani tako, da smo odšli spat.

Zjutraj sem se zbudil, oblekel in odšel na zajtrk. Bil je zelo okusen. Po zajtrku smo si dali na hrbet nahrbtnike in šli na Krn. Ko smo prišli na vrh je bil pogled izjemen.

Na poti smo se ustavili še v koči za kosilo in naprej proti Lepeni. Ko smo prišli v dolino sem bil zelo utrujen.

Po poti proti Ljubljani smo se ustavili še na kopanju v Soči in v Mc Donaldsu na sladoledu. V Ljubljani so nas pričakali starši.

Valter 6.d
 
Ob 8:00 uri smo se odpravili z Dolgega mosta čez Vršič in ob 10:30 prispeli do našega izhodišča, ki je bila Trenta. Okoli treh smo prišli do Doma na Krnskih jezerih.

Tam smo imeli najprej malico, uredili postelje in se s Kajo in Robijem odpravili do Krnskih jezer. Katja in naš gorski vodnik pa sta se odpravila na bližnji hrib.

Pri jezerih smo se igrali igro država, mesto, žival,.. potem pa smo risali ilustracije. Kmalu sta se nam pridružila tudi Katja in vodnik.

Skupaj smo se vrnili do koče, kjer nas je čakala večerja. Naročili smo golaž in špagete ali pa klobaso z zeljem, za sladico pa smo imeli palačinke z nutello ali pa štrudelj.

Naročili smo si tudi cedevito. Po večerji smo kartali, kjer sta se nam pridružila Robi in Kaja. Kmalu smo odšli na spanje.

Naslednji dan smo se zbudili polni novih moči, pojedli zajtrk in se ob 7:30 uri odpravili na Krn. Šli smo mimo jezer in se začeli strmo vzpenjati. Gor smo hodili tri ure.

Na vrhu je močno pihalo. Ko smo prišli nazaj smo imeli kosilo bolognese špagete in joto s krompirjem in klobaso, za sladico pa enako kot prejšnji dan.

Malo smo še počili in se nato odpravili do kombija. Pot navzdol se je veliko bolj vlekla kot navzgor.

Ko smo končno prispeli do kombija smo se odločili, da gremo namočit noge v Sočo. Peljali smo se nazaj in se ustavili še na sladoledu.

Okoli 20 ure smo prišli na Dolgi most, kjer so nas že pričakali starši.

Eva 6.b

 

 

Fotografije, 1. dan

Fotografije, 2. dan

Relive, 1. dan

Relive, 2. dan


Ni komentarjev:

Objavite komentar