Svinjak, 7.8.2004

Svinjak 1654 m

Udeleženca: Robi, Šaro

Trajanje: 4h 20min

Višinska razlika: cca 1200 m

Zaradi vsega ostalega kar ne sodi v aplinistični dnevnik (glej izlet na slap Boka) sva danes vstala šele ob 7:20. Po začetnem obotavljanju greva-ne greva sva se odločila za greva in to na Svinjak – Bovški Matterhorn. Pot v začetku poteka med drevesi v prijetni senčki, vendar sva bila zaradi precej hitrega tempa kaj kmalu čisto prepotena.

Nekje nad 1200 metri se gozd konča in s tem izgine tudi senca, pa tudi pot postane bolj strma z nekaj plezalnimi vložki. Dodobra prepotena in zadihana sva se po dveh urah in dvajsetih minutah privlekla na vrh Svinjaka. Z vrha se lepo vidi Bovec ter mogočni Rombon, katerega vrh pa je bil na žalost v oblakih.

Midva sva se precej po domače razkomotila, sezula gojzarje in nogavice in pomalicala vsak svoj sendvič. Med obedovanjem naju je preletelo letalo z Bovškega letališča, katero prevaža padalce. Na žalost pa v njem ni bilo naših štirih junakov, zaradi mencanja v kampu Nadiža so namreč zamudili zadnji sobotni let pred dežjem.

Vreme se je počasi pričelo slabšati, zato sva se podala v dolino. Z enim vmesnim postankom sva v slabih dveh urah prispela do avtomobila. Zadnjih petdeset metrov višinske razlike je pričelo rahlo deževati, tako da sva naglo pospešila najin sestop.

Sledilo je umivanje v mrzli Soči, kosilo pri Žvikarju ter vrnitev v kamp.

Spisal Robi

Ni komentarjev:

Objavite komentar