Bukov vrh, Pasja ravan, 26.6.2011

Bukov vrh 832 m
Pasja ravan 1120 m

udeleženci: Janja, Jix, Tomaž, Paz,  Robert
trajanje: 4 h 15 min
višinska razlika: cca 700 m


Zaradi včerajšnje napornejše ture na Zuc del Bor je bil danes na sporedu lažji izlet na Bukov vrh in Pasjo ravan. Standardni ekipi se je tokrat pridružila Janja v spremstvu „energijske bombe“ na štirih tacah v podobi nemškega boksarja.

Dobili smo se v lokalu na OMV-jevem bencinskem servisu v Škofji loki. Lokal pred katerim je naš kolesarski kamerad Dule pred leti postavil temelje novemu jeziku znanemu pod imenom „Zaletelščica“, pogovornem jeziku manjšega plemena na Hudoščkovi ulici.

Po popiti kavi na „krcati terasi“ lokala smo se odpravili proti vasi Poljane kjer smo na semaforju zavili levo za vas Hotovlja ter parkirali avtomobila. Na Bukov vrh nas je v senci gozda peljala lepa, ravno prav strma pot. Prijetno kramljanje pri vzpenjanju je prekinilo zvonjenje telefona. Družno ugotovimo, da zvoni iz Janjinega nahrbtnika, vendar zamahne z roko češ bo že. Predvidevam, da je bila ženska radovednost tista, ki jo je pripravila do tega, da preveri kdo jo je klical.

Ugotovi, da jo na meji z Hrvaško čaka sine z pretečeno osebno izkaznico, da mu prinese drug veljaven dokument. Hja, ni švoh. Blagor tebi, prvo v hribe, pol pa še na morje. Raje smo nehal zbadat, ji ni bilo smešno.

Pospešimo korak in v slabi uri uživamo v razgledih na Bukovem vrhu. Odžejani in okrepčani nadaljujemo pot na Pasjo ravan. Vrh našega drugega cilja je dolgo časa služil jugoslovanski vojski kod tankovski poligon, pri čemer so vrh hriba znižali za cca. deset metrov.

Na vrhu Psaje ravni smo do konca izpraznili nahrbtnike in se podali proti avtomobilom.

V vasi Poljane smo obiskali prijetno vaško krčmo, kjer smo ob pijači predebatirali današnji izlet, „pošinfli“ nekaj ljudi in dogodkov iz preteklega tedna, nato pa se podali eni domov, drugi pa na morje.

Spisal Robi


Ni komentarjev:

Objavite komentar