Raduha, 8. 1. 2012

Koča na Loki 1534 m,
Velika Raduha 2062 m

udeleženci: Robi, Primož, Tomaž, Paz
trajanje: 6 h 25 min
višinska razlika: cca 1600 m


Po celotedenskih koalicijskih usklajevanjih se je zaradi snežnih razmer tehtnica prevesila na desnosredinsko stran slovenskih hribov. Izbrana je bila Raduha. Ob 6h zjutraj smo se trije gorniki in pes odpeljali proti Lučam z vmesnik postankom na kavi v Kamniku. V Lučah smo še pred sončnim vzhodom krenili v breg.

Pot do koče na Loki se kar vleče, vmes se je nekje na višini 1200 m začel sneg. Po dobrih dveh urah smo prišli do žal zaprte koče, kjer je prav neprijetno pihalo. Nadaljevali smo proti Raduhi. Snega ni bilo prav veliko, vseeno pa je  delal preglavice Pazu. Med prsti na tacah so se mu delale kepice snega, kar ga je nekoliko upočasnilo, saj si je stalo čistil tace.

V treh urah in tričetrt smo prilezli na vrh Raduhe. Veter, ki je bril na vrhu Robija ni motil pri malicanju, Primož pa jo je ob pomanjkljivi opremi precej hitro ucvrl navzdol proti koči. To je zmedlo tudi naju z Robijem in smo pozabili skočiti še na Malo Raduho in Lanež. Tako sva le sestopila do koče, kjer sva spet srečala Primoža.

V zavetrju koče smo v miru pomalicali in potem kljub precejšnji dolžini ekspresno sestopili do Luč. Turo smo zaključili na pijači na Črnivcu.

Spisal Tomaž
  




1 komentar: