Snežnik, 26. 10. 2013

Koča Draga Karolina na Velikem Snežniku 1796 m

udeleženci: Matija, Jerko, Irena, Miran, Tomaž, Duk, Paz
trajanje: 4 h
višinska razlika: cca 550 m


Odločitev za Mentkov pohod na Snežnik je padla že nekaj tednov pred samo izvedbo. Iz prve zagnanosti za pohod, se je na dan pohoda udeležba ustalila na 5 članih in dveh štirinožcih, kar je še vedno kar zadovoljiva udeležba glede na zgodovino športnega udejstvovanja Mentkovega kolektiva.


Vrh Snežnika smo osvajali z dvema ekipama. 1. Ljubljanska ekipa, ki je bila nekoliko večja in je štela 3 člane in dva spremljevalna psa in 2. Koprska ekipa, ki je štel 2 člana. Koprska ekipa je štartala na vrh nekoliko prej. V Ljubljani smo se zjutraj še odločali ali bi odšli na vzhod, ker je bilo na zahodu slabo vreme.

Vendar ker je bila Koprska ekipa že na poti, smo vsi odšli na Snežnik. Sama vožnja do izhodišča je bila kar malce zoprna in se vleče, sploh v slabem in meglenem vremenu, ko ne moreš opazovati okolice. Štartali smo nekoliko nižje kot Koprska ekipa pri domu na Sviščakih. Čas nenaporne hoje na vrh je trajal 1.5 ure, od tega 1 ura po cesti in 0.5 ure po pešpoti.

Proti vrhu se je vse bolj meglilo in pihal je vedno močnejši veter, tako da postopati po samem vrhu ni bilo prijetno. Tudi za psa ni bilo nikjer kakšnega primernega zavetrja, zato sta počakala v predprostoru koče. Sama koča je kar prijetna, še posebej pohvale vredna je tudi hrana v koči. Po približno pol ure smo se vsi skupaj odpravili s Snežnika.

Obvezno smo se ustavili še na pijači v domu na Sviščakih, kjer smo predebatirali pohod in ustvarjali plane za prihodnost.

Spisal Matija




Ni komentarjev:

Objavite komentar