Krivi rob, 8.5.2016

Gor(e)nji Krivi rob 2009 m

udeleženci: Jana, Marjan, Emil, Mateja, Slavko, Tomaž
trajanje: 6 h
višinska razlika: 1100 m
dolžina: 10 km

Jerebica je ptica iz družine poljskih kur, pa tudi mejni dvatisočak. Domačini gori pravijo Jerebca, italjani pa Cima del Lago. Lotili smo se je z italijanske strani. Parkirali smo v Belih vodah in ob pol sedmih zjutraj začeli s turo.




Čez prodišče v gozd, kjer je bilo kot jeseni. Zaradi pozebe so imele namreč vse bukve rjave liste. Po kopnem smo hodili do višine cca 1400 m. Tu se je začel sneg, ki je bil zjutraj še dokaj trd. V dobrih dveh urah smo prišli na Jezersko sedlo, kjer se priključi pot iz Možnice.

Nadaljevanje proti vrhu orientacijsko niti ni bilo tako enostavno, markacije so bile pod snegom. Vseeno nam je kar dobro šlo in po treh urah in pol smo bili na Krivem robu. Sledil naj bi sestop na sedlo in nadaljevanje na Jerebico, ki je bila še precej daleč.


Malo smo gledali kje bi sestopili na sedlo in našli grapico, kjer bi bilo to še najbolj varno. A ker je bil sneg že precej južen, za popoldan napovedane plohe, eden od udeležencev pa je imel ob 16h službo, smo se odločili da je Krivi rob naš glavni vrh.

Privoščili smo si skoraj enourno malico in nato sestopili po isti poti in to precej ekspresno. Tako smo bili dovolj zgodnji da nas plohe niso ujele in da smo imeli vsi čas za analizo ture pri Danici.

Spisal Tomaž




 

Ni komentarjev:

Objavite komentar