Tolminski Kuk, Podrta gora, 8.10.2016

Tolminski Migovec 1881 m,
Tolminski Kuk 2085 m,
Zeleni vrh 2052 m,
Podrta gora  2061 m
Koča na planini Razor 1315 m

PD Celje - Matica
udeleženci: Sabina, David, Marlenka, Kristina, Nada, Davorin, Darko, Isabella, Franci H., Božo, Miriam, Drago K, Marko, Roman, Marija, Peter Pa., Drago P., Peter Po., Barbara, Klavdija, Sandi, Lidija, Franci S., Marta, Silvo, Tomaž, Danilo, Andreja,  Fabio
trajanje: 9 h 30 min
višinska razlika: cca 1400 m
dolžina: 16 km

S PD Celje - Matica smo jo mahnili na tolminski konec. Nabralo se nas je kar 29 iz raznih koncev Slovenije ter Trsta. To je pomenilo dva kombija in tri avte in s tem voznim parkom smo uleteli na manjše parkirišče v Tolminskih Ravnah. Zato si je naš avto omislil privatno parkirišče malce naprej.


Pod vodstvom lokalnih vodnikov Davorina in Nade smo se odpravili proti planini Kal. Sprva sončno vreme se je do planine že nekoliko pokvarilo in v nadaljrvanju proti Tolminskem Migovcu smo že hodili v megli.

Po dobrih dveh urah in pol smo bili na vrhu Migovca, nekoliko nad nizko oblačnostjo. Po brezpotju smo nadaljevali do grebena Tolminsko - Bohinjskih gora in po njem do njihovega najvišjega vrha Tolminskega Kuka.

Po počitku smo se razdelili v tri skupine in nadaljevali po grebenu po markirani poti proti vzhodu. Na Zelenem vrhu nas je počasi zagrnila megla in v nadaljevanju nismo videli več ne grebena pred nami, ne skupine pred in za nami.

Pod Podrto goro smo zavili z markirane poti in po 5 urah in pol stopili na vrh Podrte gore. Trditev da se z vrha vidi celotno Bohinjsko jezero nismo mogli preverit, saj je bila vidljivost le cca 30 m.

Sestopili smo nazaj na markirano pot in po njej do koče na planini Razor. Tu smo se nekoliko podprli in sestopili nazaj v Tolminske Ravne. Tako smo v 9 urah in pol zaključili lepo krožno turo, razglede pa smo si prihranili za naslednjič.

Analizo ture smo imeli v Tolminu, nato pa smo se poslovili od Nade in Davorina in se odpeljali domov. Eni po normalki čez Idrijo, drugi pa čez Novo Gorico, ker je pač tako rekla teta iz navigacije.




Spisal Tomaž






Ni komentarjev:

Objavite komentar