Kucerji / Monte Larice, 11.11.2017

Kucerji / Monte Larice 1.616 m

Gorniška skupina PD Rašica
udeleženci: Niko, Janez, Anamari, Vesna, Maks, Sašo, Matejs, Neva, Alja, Nevenka, Tomaž, Primož
trajanje:  4 h 55 min
višinska razlika: cca 780 m
dolžina: 7,6 km

Za novembrsko turo gorniške skupine je bil predviden greben Kucerjev nad dolino Tamar. Gre za mejni greben, ki se od Rateč dviga nad planiškimi skakalnicami in letalnico proti Rateškim Poncam.

Pošiljka snega nekaj dni prej je obetala popestritev ture. 12 se nas je zbralo ob kar nenavadno pozni uri. Odpeljali smo se na jutranjo kavo v Kranjsko Goro in potem nadaljevali v Planico.

Parkirali smo levo od letalnice in po neoznačeni stezici krenili v breg. Kar hitro smo prišli do snega in po njem gazili naprej. Po uri smo se na servisni cesti odcepili na levi krak.

Cesto smo kmalu zapustili in po stranskem grebenčku utrli gaz do glavnega grebena in na vrh Kucerji / Monte Larice. Nekateri so trdili, da je to Macesnovec, spet drugi, da se grebenu reče Macesnovec in da je to vrh Kucerji.

Kakorkoli, vrh nam ni bil dovolj in nadaljevali smo do naslednjega vrha, ki na zemljevidih nima imena. V pravi zimski idili smo,  z zimsko opremo, zlezli še na ta vrh.

Ko so se na vrhu pripravljali na gasilsko fotografijo je sledilo presenečenje. Ko človek že misli, da je zaključil s praznovanji okrogle obletnice, se to vendarle ne zgodi.

Ko sošolki iz nahrbtnika potegneta darilo, penino in kozarčke je pač treba nazdraviti. Na martinovo pa res še nisem nazdravljal za svoj rojstni dan.

Sledil je sestop po isti poti vse do razcepa cest. Tu smo izbrali desni krak servisne ceste in tako prišli direktno nad letalnico.

Ker smo skakalne smuči pozabili doma, zipline pa ni deloval, smo sestopili po stopnicah naleta in doskočišča in v slabih petih urah zaključili prvo zimsko turo v novi sezoni.

Z analizo ture se je nekoliko zapletlo, ker zaradi martinove sobote marsikje ni bilo prostora za 12 ljudi. Pri Jožici v Gozd Martuljku se je prostor le našel in tako smo zaključili predzadnjo turo gorniške skupine v letu 2017.

Spisal Tomaž







1 komentar: