Tolminski Migovec, Grušnica, Javor, 20. 7. 2013

Tolminski Migovec 1881m,
Grušnica 1570 m,
Javor 1361 m

udeleženci: Dule, Robert, Tomaž
trajanje: 5 h 45 min
višinska razlika: cca 1050 m 

Pa je prišel letni dopust, 14 dni v kampu Lazar v Kobaridu. Oboroženi z opremo, literaturo in elektronskimi gereti, smo v petek popoldan prispeli v Lazarja. Ker smo imeli kar nekaj zalog vsega in smo si na enem od geretov ogledali  izobraževalne oddaje se je v soboto zjutraj predvideni štart nekoliko zamaknil.

Zapeljali smo se proti Tolminskim Ravnam in ker itak vemo kje so, ker smo tam itak že bili, smo itak zgrešili odcep za Žabče. Po korekturi smeri smo se pripeljali so izhodišča. Dodaten zaplet je povzročila ena od mojih palic ki se ni hotela več raztegnit in je ostala v avtu.

Midva peš, Dule pa na kolesu smo jo mahnili proti planini na Kalu. Plan je bil podoben kot pred 9 leti, a tudi tokrat smo že vedeli da ne bo realiziran zaradi pozne ure in popoldanskih neviht. Midva enakomerno, Dule pa malo na kolesu, malo ob njem, malo pa kolo na njemu, smo prispeli na planino na Kalu.

Od tu naprej ga je le še nosil vse do vrha Tolminskega Migovca. Tu smo nadaljnje plane dokončno skenslali, midva z Robijem pa sva se odločila za sestop čez Grušnico in Javor. Na vrhu smo imeli še cel foto sešn s slikanjem Duleta med vožnjo. »Dej tlele stoj pa me z mojim fotoaparatom sliki k se mem pelem« In potem zaplet »U ne, sm ti na 10 sekund naštimov« In sta ponovila vajo.

Ob sestopu je Dule prišel na svoj račun, na Kalu naju je še počakal, potem pa smo se poslovili. On jo je mahnil po poti vzpona do Tolminskih Raven in potem po cesti in bližnjicah do Tolmina. Midva pa še na Grušnico in potem brezpotni sestop čez Javor, ki je turo dodatno popestril, saj je bilo na nekaterih mestih precej strmo.

Pot omenja Habjan v Brezpotjih in po slemenu sva tu pa tam naletela na nekaj stezici podobnega in uspešno sestopila v Tolminske Ravne. Zapeljala sva se v Tolmin, kjer sva pobrala Duleta in kjer so se že zbirali udeleženci prihajajočega metal festa, mi pa smo odšli v našo bazo v Kobarid.

Spisal Tomaž


 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar