Blejska koča, Debela peč, Brda, Mrežce, 24.1.2010

Blejska koča na Lipanci, 1630 m
Debela peč, 2014 m
Brda, 2009 m
Mrežce, 1965 m

udeleženci: Gregor, Gustl, Luka, Renata, Robi M., Robi T., Tomaž
trajanje: 7h 7min
višinska razlika: cca 1200 m


Megleno nedeljsko jutro, a mi smo se vseeno zbrali na Brodu ob 7 uri. Po jutranjem pozdravu in kratkem pogovoru smo se odpravili proti Gorenjski.

Začrtana pot: Medvedova konta na Pokljuki-Blejska koča na Lipanci-Debela peč in Mrežce.

Na bencinskem servisu Voklo je sledil običajen postanek za oskrbo z gorivom in jutranjo kavo.

Nadaljevali smo pot proti Pokljuki in se ustavili v Medvedovi konti, kjr smo namestili opremo in se odpravili proti Blejski koči na Lipanci. Nekje na sredini poti do Lipance, pa je verjetno zaradi naše zadihanosti megla izginila in zadovoljni smo zagledali jasno nebo z lepim razgledom.

Ko smo prispeli na Lipanco je na razpotju Blejske koče in Debele peči Tomaž fotografiral, vendar smo vsi razumeli to kot opozorilo, da nas ne bi prekmalu zamikal obisk koče.

Proti Debeli peči (glej ga zlomka) smo dohiteli sam sindikalni vrh kovinske in elektro industrije in kot se za planince spodobi lepo pozdravili, prehiteli z nadzvočno hitrostjo in si dovolili narediti fotko (slika dveh žensk-sindikalistk).

Kmalu zatem smo prispeli na Debelo peč in se navdušeni nad razgledom odločili še za nenačrtovan obisk Brd, od koder smo sestopili do Blejske koče na Lipanci. Ker pa smo se hoteli držati začrtane poti, smo obiskali še Mrežce in se vrnili nazaj v že dvakrat omikano kočo, kjer sta nas ogrela ričet in Staropramen.

Pred odhodom v dolino smo naredili še skupinsko sliko in v prepričanju, da poznamo pot v dolino, smo ugotovili, da brez Šarmina ne gre.

Prihod nazaj na Brod-Kaval ob 17.03 uri.

Spisal Gustl








Ni komentarjev:

Objavite komentar