Dom na Govejku, Gontarska planina, 31.1.2010

Dom na Govejku, 727 m
Gontarska planina, 906 m


udeleženci: Primož, Renata, Robi, Tomaž
trajanje: 4h 30min
višinska razlika: cca 470 m

Kljub začetnemu planu, da obiščemo Tolsti vrh, smo se iz varnostnih in praktičnih razlogov odločili za obisk Polhograjskih Dolomitov, natančneje Gontarske Planine, kar je bil Šarotov predlog.

Jutranji obred s kavo ob 8 uri v Biljardnici je minil brez večjih posebnosti, ko smo se nabrali in prešteli, da slučajno ne bi kdo izostal, smo počasi krenili proti mogočnemu gorskemu svetu.

Avto smo pustili pri Legastji, jaz sem si tretjič v življenju nadel gamaše in ob tem zabaval okolico, nato se je pričela hoja po prijetni zasneženi vzpetini ob prijetnem godrnjanju Renate, ki pa takrat še ni vedela, da jo razlog za dobro razpoloženje čaka malo višje.

Pot je potekala skozi čarobno lep zimski gozd do naše prve postojanke doma na Govejku, kjer so nam po domače postregli domač štrudelj, domač čaj iz posebnih lišajev ki menda dobro denejo prostati, in seveda domače borovničke ter limonce.

Steška smo zapustili bazo in zakoračili v gaz proti našemu cilju, Gontarski planini. Ko smo zavili s poti na greben, ki vodi na vrh, so se na Renatinem sicer simpatičnem obrazu za hip zarisale malce ostrejše poteze, vendar se je vdala v usodo in skupaj smo se vzpeli po zasneženem in dokaj strmem grebenu do vrha.

Sestop z vrha je potekal po drugi trasi, ponovno smo šli mimo doma na Govejku, od tu pa smo šli dol po cesti do Legastje.

Da smo naredili lep zaključek izleta, smo se v omenjeni gostilni še malo okrepčali s tekočimi kalorijami.Okoli 14 ure smo krenili na Brod, tam pa se je naše druženje končalo.



Spisal Primož 







Ni komentarjev:

Objavite komentar