Ratitovec, 3.1.2010

Ratitovec, 1667 m

udeleženci: Primož, Bojan, Dušan, Luka, Tomaž, Robert
trajanje: 5h 19min
višinska razlika: cca 1200m

Novoletne praznike smo tokrat zaključili z hribovskim izletom na Ratitovec. Sončno nedeljsko jutro smo se dobili v Biljardnici, kjer smo se ob kavi pošlihtali po avtih in jo mahnili proti Jesenovcu.

Pot proti izhodiščni točki nam je popestril zanimiv besednjak občasnega udeleženca naših hribovskih podvigov “nadkolesarja Duleta”.

Gnečo na bencinskemu servisu in lokalu zraven se po novem definira z besedami “ma ne stari krcato je tle zmeri”. Ob prijetnem odkrivanju novih besed imenovanih “Zaletelščice” smo prispeli na izhodišče.




Kljub sončnemu vremenu in jasnemu nebu je termometer kazal -7 stopinj Celzija, kar nas je primoralo, da se toplo oblečeni zapodimo v hrib. Iz senčne doline se z listjem prekrita pot precej strmo vzpenja proti s soncem obsijanem Prtovču.

Kmalu je suho podlago zamenjalo škripanje snega pod nogami, to nam je dalo dodatno energijo in kmalu smo prišli na 1667 metrov visoki Gladki vrh. Veter na vrhu nas je kmalu pregnal v Krekovo kočo na zasluženi flancat in čaj.

Zaradi lepega vremena in precejšnjega mraza je bila koča “krcata”, tako da smo na hitrico pokonzumirali specialitete Krekove koče in odstopili prostor drugim planincem.

Pot v dolino je minila brez posebnosti. Tokratni izlet je bil krasen zaključek novoletnih praznikov ter polno in v dobri družbi preživeta sončna nedelja.

Spisal Robert


 


Ni komentarjev:

Objavite komentar