Javorov vrh, Potoška gora, 27.4.2011

Javorov vrh 1434 m
Potoška gora 1283 m
Planinska koča Iskra na Jakobu 964 m

udeleženci: Primož, Paz, Tomaž
trajanje: 4h 53min
višinska razlika: cca 1260 m
dolžina 13,5 km

Ker nam je vreme za praznike malo ponagajalo smo morali hribovske cilje malo znižati in tako se je ponudila tura na preddvorski konec. Navsezgodaj sem dostavil očeta, ki je odpotoval v Španijo, na Dolgi most, zato je bila tudi ura našega odhoda, ne glede na nizke cilje, zgodna.

Malo pred sedmo zjutraj smo že bili v Spodnji Kokri in pričeli s hojo. Tempo je bil konkreten in hitro smo bili pri  domu Čemšenik. Od tu je bila pot kar strma, tempo ni popuščal in po uri in četrt smo že bili na sedlu med Potoško goro in Javorovim vrhom. Po grebenu smo nadaljevali do Javorovega vrha.

Privoščili smo si postanek za malico, razgledov pa se nismo ravno naužili, saj je bilo vse zabito z oblaki. Vrnili smo se do sedla in se vzpeli na Potoško goro, potem pa sestopili proti  koči na Jakobu. Kot se za praznik spodobi so ponekod ponujali dvojne pike, oziroma markacije.

Ustavili smo se še na razgledni točki s klopco od koder je lep razgled proti Hudičevem borštu. Spustili smo se do koče, kjer pa kljub prazniku ni bilo gneče.

S Primožem sva si privoščila čaj in korenince, vse za preventivo pred prehladom.  Po postanku nas je čakalo slabih 300 metrov vzpona nazaj na sedlo. Potem pa še hitri sestop do avta in tura je bila zaključena.




Kljub kislemu vremenu nam je uspelo narediti konkretno višinsko razliko brez, da bi nas pral dež.


Ni komentarjev:

Objavite komentar