Palec in Zelenjak skozi Žleb, 2.4.2016

Palec 2026 m,
Zelenjak 2024 m

udeleženci: Marjan, Igor, Božo, Ivo, Marko, Peter, Drago, Franci, Tomaž
trajanje: 6 h 50 min
višinska razlika: cca 1100 m
dolžina: 10,3 km

V meglenem jutru smo se zapeljali čez mejni prehod Ljubelj do doline  Poden / Bodental in parkirali pri gostilni Podnar / Bodenbauer. Bilo nas je šest pešakov in trije turni smučarji, plan pa Palec skozi Žleb.

Po markirani poti smo šli do Mlake / Märchenwiese, tu pa levo v breg. V megli smo se težko orientirali in nismo točno vedeli kje je naša grapa, šli smo bolj na približno. Nato se je megla vendarle toliko razkadila, da smo uzrli Žleb in se napotili proti njemu.

V precej mehkem snegu je prvi gazil, zadnji so šli elegantno kot po stopnicah. Po slabih treh urah smo prišli na vetrovno sedlo Žleb. Na drugi strani, proti Suhem ruševju in Vrtači je bilo precej ljudi, a vseeno ne toliko kot bi pričakoval v takem vremenu

Mi smo se najprej napotili proti Palcu. V kombinaciji snega in kopnih delov smo bili v pol ure na vrhu. Zoprno je pihalo tako,  da smo kmalu zapustili vrh in se vrnili na sedlo Žleb. 

Po malici smo skočili še na Zelenjak, spet v kopno-snežni kombinaciji. Ponovno smo se vrnili na sedlo in po Žlebu navzdol, eni peš, drugi na smučah.

Čisto na koncu smo nekje izgubili pot in si tako na hitro organizirali nekakšen oviratlon. Ovira je zdržala vse do zadnjega kaskaderja, ki jo je z atraktivno točko prisilil, da je klonila.




Analiza ture je bila kar na izhodišču v gostilni Podnar, kjer so nas itak že čakali naši turaši.

Spisal Tomaž






.

Ni komentarjev:

Objavite komentar