Kitzlochklamm, 7.7.2018

Kitzlochklamm
Maria Elend Embach (1.125 m)

Športno-kulturno društvo Modrin
trajanje: 4 h 15 min
višinska razlika: cca 430 m
dolžina: 10,6 km


Po dveh poskusih, ko nam jo je zagodlo vreme, nam je soteska Kitzlochklamm le uspela. Ob šesti zjutraj smo se odpeljali izpred Tivolija.





Preko karavanškega tunela smo se po turski avtocesti zapeljali do Bischofshofna. Tu smo zavili na lokalno cesto s katere se lepo vidi skakalnica Bischofshofen.

Nadaljevali smo naprej v okrožje Pinzgau. V kraju Taxenbach, kjer smo bili letos tudi z gorniško skupino, smo zavili na levo in kmalu parkirali na parkirišču soteske.

Soteska je dolga 1,5 km, pot pa poteka po mostovih in skozi vklesane tunelčke. Vmes je tudi odcep za športno ferato težavnosti D, ki se atraktivno pne nad sotesko.

Po kilometru in pol je odcep s potjo za povratek ali pa nadaljevanje po zgornjem delu soteske. Mi smo nadaljevali po soteski vse do odcepa za Embach.

Tu smo zavili levo v breg. Kakšnih 200 višinski metrov malo bolj strme poti v gozdu nas je čakalo. Nato smo prišli na planoto, kjer se je teren poravnal, gozd pa končal.

Tu je razpotegnjena vas Embach, menda največja vas na Salzburškem. Naša najvišja točka danes je bila romarska cerkvica Maria-Elend na višini 1.125 m

Bolj kot cerkvica nas je zanimala vaška gostilna "Waldcafe", tik pod cerkvico. Tu smo naredili glavni postanek pred sestopom.

Nato smo se spustili do nekakšnega centra vasi in od tam v dolino do našega avtobusa. V štirih urah in četrt smo zaokrožili lepo turo, pa še vreme nam je služilo.

Na poti nazaj brez nogometa ni šlo, bilo je četrtfinale med Švedsko in Anglijo. Analizo ture smo tokrat naredili v lokalčku na BS Jesenice in tako zaključili uspešen izlet.

Spisal Tomaž




Ni komentarjev:

Objavite komentar