Peč - Tromeja, 28.2.2010

Peč - Tromeja, 1509 m


udeleženci: Bojan, Dule, Kasper, Luka, Primož, Renata, Robi M, Robi T., Tomaž
trajanje: 5h 15min
višinska razlika: cca 650m


Na že običajnem mestu, pred biljardnico, smo se zbrali udeleženci današnjega izleta. Moja, sedaj že jubilejna deseta udeležba mi je prinesla dolžnost, da napišem potopis.

Zaradi dobre udeležbe smo se odpeljali v dveh avtomobilih mimo Kranjske gore, do table Tromeja, ki nas je usmerila do naše izhodiščne točke. Parkirali smo ob poti, ki je bila rahlo blatna, saj se je sneg zaradi višjih temperatur že začel počasi topiti.



Preobuli smo se v planinske čevlje, si oprtali nahrbtnike in krenili našemu cilju naproti. Pot je kar nekaj časa vodila po cesti in zato je bila primerna za lahkotno hojo in klepet.

Seveda se nismo mogli izgoniti nekaterim šalam še na račun rebrc z Učke, saj sta se nam danes pridružila kolesarja Dule in Robi, ki jih še nista slišala.




Prišli smo do križišča, kjer sta tabli označevali krajšo in daljšo pot. In verjamem, da mi ni potrebno napisati, katero so izbrali.





Kmalu se nam je odprl pogled na lepe okoliške hribe in če ne bi bila klopca še pod snegom in ne bi pihal mrzel veter, bi temu pogledu namenili še nekaj časa, tako pa smo pot nadaljevali.

Do vrha smo porabili samo še približno deset minut. Prav nič utrujeni, smo naredili skupinsko fotografijo, se pred malo brunarico v lasti RTV-ja okrepčali s čajem, Robi pa je pojedel še konzervo ribic, saj se iz preventivnih razlogov obrekovanja, ni upal vzeti s seboj rebrc.

Za sestop smo le izbrali lažjo pot in se ustavili še pri planinskem domu, kjer  se je s hrano podkrepil še drugi del ekipe.






Po dolgem počitku, smo se začeli odpravljati in ko smo že krenili, se za nami oglasi oskrbnik: »kaj pa nahrbtnik« in ker ga je pozabil nekdo iz naše ekipe je ostalim dal nov zagon za zbijanje šal, na njegov račun.

Po sestopu smo imeli še dovolj časa, da smo obiskali še prijetno brunarico, kjer smo naredili plane že za naslednjo turo in jo nato dobre volje krenili proti domu.

Spisala Renata



Ni komentarjev:

Objavite komentar