Izlet v neznano, 10.10.2010

Sv. Ana 484 m,
Sv. Tomaž na Planinici 572 m,
Ljubljana 300 m

PD Rašica
trajanje: cca 9h
višinska razlika: cca 450 m


Tokrat sem se udeležil tradicionalnega rašiškega izleta v neznano. Navada je taka, da se med vožnjo z avtobusom ugiba kam se gre. Tudi tokrat smo med vožnjo po ljubljanskih ulicah ugibali kam za vraga gremo.

Ko smo z Ižanke zavili proti Črni vasi se je počasi izkazalo da gremo na Sv. Ano nad Podpečjo, do Sv. Tomaža na Planinici, na kosilo v Jezeru pri Podpeči. Po kosilu pa presenečenje, vožnja z ladjico po Ljubljanici do centra Ljubljane in voden izlet po Ljubljani.

Vreme nam zjutraj ni bilo naklonjeno in v megli smo se vzpeli do Sv. Ane. Sledila je lovska pot do Planinice, ob poti pa je bilo vse polno gob. Še kar v megli smo si ogledali cerkvico sv. Tomaža in se ogreli v lovski koči na Planinici.

Sledil je spust do ledene jame in sestop do Jezera pri Podpeči. Tu smo imeli kosilo, v gostilni pa niso bili najbolj pripravljeni na tako veliko skupino.




 

Med kosilom se je megla razkadila in razvil se je lep sončen dan. Vkrcali smo se na ladjico in se po Barju peljali do Ljubljane. Med vožnjo smo ugibali ali vidimo plavati Strela ali ne. Voda je bila namreč ravno prav umazana.

Pripeljali smo se Ljubljane in ugotavljali, da je nabrežje Ljubljanice od Špice proti centru prav lepo urejeno. Spet se je razvila teorija, da izlet v prestolnico ni naključen, temveč podtalna reklama za županskega kandidata ter hkrati aktualnega župana in to na dan volitev.


Z ladjice smo se izkrcali pri novem mesarskem mostu in se v skupini kot kakšni tujci v spremstvu vodičke Anje in s fotoaparati v rokah sprehodili po stari Ljubljani. Hecno je biti turist v svojem rojstnem mestu.

 
Spisal Tomaž





Ni komentarjev:

Objavite komentar