Jerebikovec, 26.2.2011

Jerebikovec 1593 m

Udeleženci: Renata,  Robert
Dolžina: 4.45 min
Višinska razlika: cca 873 m


Del standardne postave se je ta vikend doma bolan “cajtal”, meni pa je uspelo “v pogon” spraviti našo izgubljeno deklico. Obljubil sem ji obisk Viševnika v lepi sončni soboti.

Ob devetih se dobiva v Biljardnici Kaval, spijeva kavo, naloživa opremo v moj avto in jo mahneva na Gorenjsko.


Med potjo sva veselo kramljala saj je bilo potrebno “not prnest” nekajmesečno Renatino odsotnost. Sredi debate sem ugotovil, da sem zgrešil odcep in da se nahajava malo pred Jesenicami. Kdor bolje pozna Renato bo vedel, da ni v prejšnjem stavku opisani dogodek nič nenavadnega (opomba avtorja). Med smehom pade odločitev, da se ne vračava do Bleda, temveč najdeva nov vrh in tako sva prišla do Jerebikovca. Tehnično gledano niti zašla nisva, tako da kakršnokoli zbadanje voznika odpade.

Standardno parkirišče je bilo zasedeno, tako da sva avtomobil pustila malce višje ob poti, si ob 10.45 oprtala nahrbtnika in se podala navkreber.

Zaradi pozne ure je bila sicer pomrznjena pot že odtajana kar nama je olajšalo hojo navkreber. V zmernem tempu sva tako prišla do klopce na manjšem grebenu na cca. tretjini poti. Tu sva se odžejala, nalovila sapo in se pripravila za nadaljevanje.

Precej strma pot je odigrala vlogo gumba za uravnavanje volumna zvoka pri televizijskem sprejemniku in tako je Renatino veselo komentiranje okolice počasi postajalo vse tišje, malce pod vrhom pa je prešlo v dobo nemega filma.

Na vrh sva prišla malo pred drugo uro. Razgled na doline Vrat, Krme, Radovne in na mogočne vrhove nad dolinami je poplačal znoj prelit pri hoji navkreber.

Na poti v dolino se je Renati povrnil dar govora, tako da sva se do avtomobila spustila po isti poti v prijetnem klepetu brez večjih posebnosti. Izlet sva zaključila v Gozd Martuljku na kosilu.

Kljub temu da je bila namesto obljubljene sončne sobote na nebu visoka oblačnost, namesto Viševnika pa malce daljša in strmejša pot na Jerebikovec, bo ta sobota “popredalčkana” med lepo ter v dobri družbi preživete dni.

Spisal RobiNi komentarjev:

Objava komentarja