Ovčji vrh, Celovška koča, 29.9.2012

Ovčji vrh / Geissberg 2024 m,
Celovška koča / Klagenfurter Hütte 1664 m

PD Rašica
udeleženci: Branko, Ida, Jan, Jana, Jože, Milena, Mirjana, Robert, Tomaž, Vasja, Vida
dolžina: 6 h 40 min
višinska razlika: cca 1150 m

Ta vikend se je vodniški odsek PD Rašica pod Tomaževo taktirko odpravil v Avstrijski del Karavank, obiskat 2024 m visoki Ovčji vrh.

Ob 6.30. uri smo izpred društva štartali na Gorenjsko. Nekje pri Kranju nas je pozdravil dež, v temne oblake zaviti vrhovi Karavank pa so napovedovali z dežjem začinjen izlet. Razpoloženje se nam je popravilo ob prečkanju meje pri Ljubelju, saj je prenehalo deževati, temne, težke oblake pa je zamenjala visoka oblačnost. Precej boljše volje smo zavili proti Bodentalu, se peljali mimo smučišča kjer smo malce pred kmetijo Podnar 1050 m visoko parkirali avtomobila.

Malo čez osmo uro smo se peš odpravili proti današnjemu cilju. V začetku smo hodili po položni makadamski poti, ob kateri smo občudovali cele šope gob. Kmalu smo zavili na strmejšo gorsko pot, kar je precej utišalo sicer živahno debato zgovornih udeleženk in udeležencev izleta.

Strmina je popustila in pot nas je počasi pripeljala iz gozda med ruševje do skalnatega dela kjer smo ob pomoči jeklenic prisopihali na sedlo Vrata. Od tu je sledil kratek spust do jase kjer smo pri smerokazu zavili desno.

Zadnjih 400 višinskih metrov poti nam je družbo delal precej močan veter in z njim v laseh (razen mene) smo ob 11.20. uri dosegli vrh. Po hitrem postopku smo se prepihani z Ovčjega vrha spustili 350 višinskih metrov nižje do Celovške koče kjer smo imeli postanek za malico.

Tu smo si nekateri napolnili želodce, nekateri pa so navezovali stike z napol udomačenimi kavkami. Po polurnem počitku smo se počasi odpravili proti sedlu Vrata z katerega smo se mimo ruševla spustili v dolino in ob 14.00 h prišli do parkiranih avtomobilov.

Na poti domov smo se ustavili še na kosilu v pizzeriji Gorenc, kjer smo strnili utise z izleta in si obljubili, da se ponovno vidimo na izletu na Ivanščico.

Spisal Robi




Ni komentarjev:

Objavite komentar