Mala, Štajerska, Koroška in Kranjska Rinka skozi Turski žleb, 2. 3. 2019

Mala Rinka 2.289 m,
Štajerska Rinka 2.374 m,
Koroška Rinka (Križ) 2.433 m,
Kranjska Rinka 2.453 m,

Frischaufov dom na Okrešlju 1396 m

udeleženci:  Kristina, Matej, Marko L, Stojan, Marko M., Mateja, Alja, Antonija, Klavdija, Tomaž, Igor
trajanje: 8 h 45 min
višinska razlika: cca 1.550 m
dolžina: cca 13 km

V iskanju dobrih snežnih razmer smo se odločili za Turski žleb. In potem na Rinke, če bodo razmere. Sicer pa na Tursko goro. Po jutranjem zboru smo se odpeljali na standardno kavno postojanko za ta konec, OMV Kamnik.

Toliko standardno, da smo tu srečali del maše ekipe, ki se je namenil plezati grapo Tatovi spominov v Krofički. Po kavi smo se zapeljali v Logarsko dolino, kjer smo naleteli na grozne prizore posledic vetroloma decembra 2017. Gozdovi v Logarski dolini in v okolici so zdesetkani.

Že na začetku ture so bila tla poledenela in tako je bilo vse do vrha slapa Rinka. Obisk doma na Okrešlju smo pustili za konec in se odpravili direktno proti vstopu Turski žleb.

Pobočje tik pod žlebom je precej spihano, v žlebu  pa odlične razmere in predvsem nič ni letelo dol. Najhitrejši med nami je imel čas skočiti še na Tursko goro. Potem pa smo skupaj nadaljevali proti Rinkam.

Hitro je bilo jasno, da razmere dovoljujejo obisk vseh štirih Rink. In šli smo kar po vrsti, Mala, Štajerska, ki je na vrhu kopna, Koroška in nato še najzahtevnejša, Kranjska Rinka.

Sestopili smo nazaj do Turskega žleba in skozi njega ekspresno do vznožja. Obiskali smo še dom na Okrešlju in nato sestopili v dolino. Prav lepa zimska tura nam je uspela

Spisal Tomaž








Ni komentarjev:

Objavite komentar