Kucer / Monte Cuzzer, 19. 10. 2013

Kucer / Monte Cuzzer 1462 m

PD Rašica
udeleženci: Ružica, Srečo, Sašo, Vida J., Mojca, Albina, Vida P., Andreja, Rok, Robert, Ladka, Irena,  Kinč, Dušan, Marko, Tomaž, Primož
trajanje: 8 h 45 min
višinska razlika: cca 1300 m


Ker je Primož potreboval pomoč pri izvedbi ture z dvema kombijema, sem se mu pridružil na izletu v Rezijo. Pridružil sem se z veseljem, ker sem bil v Reziji celo prvič.





Po jutranji kavi v Kranjski Gori smo se mimo Trbiža, po Kanalski in Železni dolini, peljali do kraja Tam na Bili / Resiutte kjer smo zavili v Rezijo. Pri prvem razcepu Tam pri Tigu / Tigo smo parkirali kombija.





Čez visečo brv smo začeli našo krožno turo. Po divji soteski Črnega potoka / Rio Nero navzgor do Zavetišča na Črnem potoku na opuščeni planini med Kadinom / Monte Cadin, Javorjem / Monte Lavara in Kucerjem.


Imeli smo lep sončen jesenski dan in po malici na planini smo nadaljevali čez gozd po poti 707A ki se vije po izredno položnih serpentinah, kot bi bile delane za železnico je menil Primož. Po teh serpentinah smo prišli na škrbino Tam za Kucerjem / Forca Tasacuzzer.




Sem iz vasi Liščace / Lischiazze pripelje pot 707 po kateri smo nadaljevali na predvrh in potem na vrh Kucerja. Razgledi so bili fenomenalni, pod nami Rezija, okoli pa Lipnik, Strma peč, Montaž, Žrd, Kanin, greben, ki se od Skutnika spušča proti Muzcem, zadaj v daljavi Krn in Kobariški Stol, ter greben Muzcev.

Proti zahodu pa Karnijci, Amariana, Sernio, Grauzaria, Pisimoni, Chiavals, Zuc dal Bor, Montusel in Breznjak. Sestopili smo na severno stran, strmo navzdol in kar hitro smo bili v vasi Gost. Kar hitro, glede na težave dveh udeležencev zaradi katerih je Primož iz vasice po markirani poti tekel do izhodišča in enega od  kombijev pripeljal po cesti v vas.

Na izhodišču smo se spet vsi zbrali in se odpeljali v Kranjsko Goro na večerjo v gostilno pri Martinu in potem nazaj v Šentvid, kjer smo končali celodnevno druženje.

Spisal Tomaž






Ni komentarjev:

Objavite komentar