Osolnik, 28.3.2010

Osolnik, 857 m


udeleženci: Luka, Renata, Tomaž
trajanje: 4h
višinska razlika: cca 600m

Planiran izlet za nedeljo je bil na Trupejevo poldne in morda še na Maloško poldne. Ravno v tej noči smo prestavili tudi uro na poletni čas in morda ravno zato udeležba ni bila tako številčna. Prišla sta še Tomaž in Luka.

Ob kavici smo se dogovorili, da bi vsem ustrezala malo krajša tura in zato smo se po »pregovarjanjih« odločili, da gremo na Osolnik, ki se nahaja v okolici Medvod. Luka nas je pripeljal do parkirišča in krenili smo v hrib. Zaradi moje daljše odsotnosti  smo imeli kar precej tem za obdelati.

Prvi vrh, ki smo ga dosegli je bil Hom (715m), kjer se nam je razkril razgled na okolico. Malo smo se ustavili, popili čaj in se odpravili dalje. Vse bolj toplo je postajalo in tudi pomladansko cvetje ob poti nam je oznanjalo, da je pomlad in zato bomo tudi gamaše lahko pospravili v omaro za nekaj časa.

Tako na izhodišču, kot tudi na cilju smo ugledali cerkvico. Tomaž nas je podučil, da je bila na ta dan cvetna nedelja in s seboj bi morali imeti butarice. Spraševali smo se od kje izvira ime butare, vendar tudi na wikipediji nisem dobila želenega odgovora, saj navaja le, da je butara snop tradicionalno obarvanih oblancev in zelenja ... butara je lahko tudi naziv za okorno ali nerodno žensko.


Na moje veselje smo se na vrhu ustavili pri brunarici, kjer smo si privoščili dobro domačo pito in se predajali spomladanskim žarkom.

Ob prijetnem klepetu smo jo mahnili proti avtu in nato vsak po svoje nadaljevali nedeljsko popoldne.

Spisala Renata

Ni komentarjev:

Objavite komentar