Krnčica, 14. 8. 2011

Krnčica 2142 m, Srednji vrh 2134 m, Lopatnik 2012 m


udeleženci: Tomaž, Robert
trajanje: 5h 25 min
višinska razlika: cca 1050 m

Današnji gorniški izlet je zaznamoval Tomažev boleči hrbet. Hja, treba bo malo bolj paziti, mogoče gremo prihodnje leto nekam v toplice, “mal emšo pocajtat” :)





Boleči hrbet je najino današnje izhodišče prestavil iz Drežniških Raven malce višje na Planino Zapleč, 1201 m visoko kjer sva na manjšem parkirišču pustila avtomobil.

Shojena steza naju je cik-cak peljala po travnatem pobočju v smeri sedla Vrata. Malce pred seldom, cca 1900 m visoko sva se ustavila, se odžejala ter nadihala svežega zraka. Tu se je steza odcepila in se je skozi tunel povzpela na greben.

Zaradi Tomaževe bolezni sem v ospredju hodil sam in v gorniški vnemi spregledal možica postavljenega na grebenu, ki je kazal odcep za Krnčico. Veselo sem jo mahal dalje po grebenu v smeri najbolj izstopajočega vrha, po moje Krnčice, v resnici pa Srednji vrh imenovanega. Sit, odžejan in spočit sem počakal na Tomažev prihod.

“Si pa faca” je rekel, “se derem za teboj, da se obrni, ti pa nič”. Zmeniva se, da se odpraviva nazaj do odcepa za Krnčico kjer si Tomaž privošči malico, sam pa se sprehodim na vrh Krnčice. Rečeno, storjeno. Naskok na vrh mi je vzel ravno toliko časa, da je Tomaž v miru pomalical.

Družno nadaljujeva pot nazaj do začetka grebena, spotoma obiščeva še vrh imenovan Lopatnik ter se preko sedla Vrata malo pred štirinajsto uro vrneva na planino do parkirtanega avtomobila.

Po vrnitvi v kamp smo pripravili še “roštiljado” za deset ljudi. Obiskal nas je namreč bolj “statični del” Voluharske druščine. Nekaj naših prijateljev je obiskalo Punk Rock Holiday festival v Tolminu in povabili smo jih v “našo cerkev” na čevapčiče, pivo in na venček lahkotnih šal ob tabornjem ognju.

Spisal Robi


 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar