Veliki vrh in Velika Zelenica, 4. 12. 2011

Veliki vrh 2110 m,
Velika Zelenica 2114 m

udeleženci: Matic, Janez B., Vasja, Tomaž, Paz
trajanje: 4 h 40 min
višinska razlika: cca 1000 m


Na volilno nedeljo smo se odpravili na dva dvatisočaka na Dleskovški planoti. Tudi tokrat ni šlo brez jutranje odpovedi zaradi bolezni, tokrat je odpovedal Robi.

Ostali udeleženci smo se dobili na jutranji kavi na OMV Kamnik, kjer je v lokalu nek, verjetno še včerajšnji veseljak raztegoval harmoniko. Na srečo je bil že precej utrujen, saj je kmalu popravil inštrument in odšel, tako da smo se lahko normalno pogovarjali.

Po kavi smo se odpravili proti Črnivcu in potem proti Volovjeku, kjer smo na odsekih brez stebričkov in ograje v temi in popolni megli vozili skoraj na pamet. Proti Podvolovjeku se je megla razkadila, do parkirišča pod planino Podvežak pa se je tudi že zdanilo.

Že na začetku je močno pihalo, okoli nas so se podili oblaki. Na odcepu za planino Ravne smo zavili desno, a levega odcepa na Veliki vrh, ki bi moral slediti, kar ni in ni bilo. Prihajali smo preveč južno proti Dleskovcu pa tudi pogled na GPS je razkril, da smo desno zavili prezgodaj.

Vrnili smo se do odcepa, ki na kartah ni markiran in nadaljevali po poti proti Molički peči do sedelca Prag. Tam nam je tudi tabla za Veliki vrh dala vedeti da smo na pravi poti. Na poti je bilo nekaj centimetrov snega pa tudi led, pod vrhom pa je bilo vse poledenelo, vendar je še šlo brez derez.

Na Velikem vrhu se je megla razkadila tako da smo videli naš naslednji cilj Veliko Zelenico. Skočili smo še tja, a smo zaradi vetra kmalu pobegnili v dolino in si malico organizirali nižje v brezvetrju. Planiran obisk še dveh vrhov, Deske in Lastovca, smo zaradi vremena izpustili.

Na planini Podvežak je bila odprta planšarija zato smo se ustavili na pivu. Ker pa se je Paz, ki se boji ostalih psov, ustrašil psice s planšarije, jo je ucvrl v dolino do parkirišča. Do planšarije sva se vrnila z avtom v katerem je tudi počakal, da smo spili pivo in pokramljali z oskrbnikom planšarije.


Po končani turi smo se na poti domov ustavili še na Črnivcu na kavi. Od tam pa domov, ne da bi slutili na veliko volilno presenečenje, ki je sledilo zvečer.

Spisal Tomaž

 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar