Mala Poljana, Velika Poljana, 29.08.2010

Mala Poljana 1325 m,
Velika Polajana 1410 m

udeleženci: Tomaž, Paz, Robert
trajanje: 3h 40min
višinska razlika: cca 810 m


Današnji sprehod v hribe je bil prvi malce resnejši test  Tomaževe nove pridobitve, štirinožnega kosmatinca z imenom Paz. Prvotno mišljeni naskok na Špik je zamenjal precej lažji izlet po krožni poti iz Zaloga preko Male Poljane na Veliko Poljano in nazaj v Zalog.

Ob osmih poberem vodnika in novega štirinožnega pripravnika za planinca in skupaj se odpeljemo v današnji prvi “bazni tabor” Biljardnico Kaval na jutranjo kavo. Na hitro preletimo današnji plan, midva z Tomažem goltneva vsak svojo kavo, Paz pa mali krožnik smetane, darilo prijaznega osebja Biljardnice in že se peljemo v smeri Golnika, natančneje v manjšo gorensko vasico Zalog.

Avtomobil smo parkirali na parkirišču ob cesti, se preoblekli in zagrizli v hrib. Novopečeni pripravnik se je odlično odrezal na sicer lepi, vendar precej strmi poti.

V uri smo prehodili 700 m višinske razlike in iz gozda prispeli na travnati del, na tako imenovani spodnji del Male Poljane.

Od tu se je odprl krasen razgled na travnato pobočje Male Poljane, na dve planinki pred nama, jasno nebo in na lovsko kočo, naš “drugi bazni tabor”.

Prijazna oskrbnica nam je postregla s toplim čajem domačimi obogatenimi korenincami in domačim pecivom.

Po zasluženem okrepčilu smo se podali naprej in po cca 20 minutah hoje prišli do koče na Veliki Poljani, našem tretjem postanku. Midva s Tomažem sva mirno konzumirala vsak svoj čaj obogaten s šnopčkom, do sedaj mirni Paz pa se je bogsigavedi zakaj glasno razburjal nad kravami spuščenimi v ogradi zraven koče.

Nebi vedel če se je Paz do konca izkašljal, vendar ko sva s Tomažem pokonzumirala pijačo smo jo mahnili v dolino do avtomobila in naprej domov.

Novopečeni pripravnik za planinca je svojo nalogo opravil z odliko in po Tomaževih besedah nam bo večkrat delal družbo pri naših potepanjih.




Spisal Robi


Ni komentarjev:

Objavite komentar