Debeli vrh, 1.8.2010

Debeli vrh, 2390 m
Koča na Planini pri jezeru, 1453 m

udeleženci: Luka, Janez, Matija, Primož, Robert, Tadej, Tomaž
trajanje: 7h 55min
višinska razlika: cca 1400 m

Že kar nekaj mesecev je minilo od moje zadnje udeležbe na voluharski turi, zato je bilo samoumevno, da sem na vrsti za pisanje potopisa - potopis manager pač ne laže.

Tokratna tura nas je vodila na bohinjski konec, na zanimivo goro z imenom Debeli vrh. Kot običajno, smo se dobili pred biljardnico ob 5:00. Po kratkem postanku na bencinski črpalki, kjer smo kupili nujne energijske zaloge, smo kavo tokrat spili v Bohinjski Bistrici, "Pri Cukiju".

Pot smo nadaljevali proti Stari Fužini, od koder vodi pol makadamska pol asfaltna cesta proti planini Blato. Aja, še prej je treba v gorenjsko kasico prispevati 10€ na avto. Parkirišče je bilo precej polno in hitro smo izračunali, da bi se tak biznis šli tudi mi.

Kakorkoli že, hitro smo se preobuli in napadli strmino. Do Planine na Lazu je pot potekala v prijetnem hladu gozda. Sonce nas je dočakalo šele na Lazovškem prevalu, kar smo izkoristili za prvo večjo pavzo. Kmalu smo z vhojene poti zavili na relativno nezahtevno brezpotje, kjer so nam pot kazali možici.

Da bi si vrh resnično prislužili, nam je gora namenila oviro v obliki škrbine, katero smo brez večjih težav preplezali. Hitro smo dosegli vrh, kjer nas je pričakal prečudovit razgled na naše gore. Na hitro smo pomalicali in se po strmem pobočju vrnili nazaj na markirano pot.

Dokaj hitro smo se spustili nazaj do Planine na Lazu, kjer se je pot odcepila proti naslednjemu cilju - Planini Jezero. Slaba urca lepe gozdne steze in že smo pili pivo in jedli joto pri zeeeloooo obiskani koči. Srečali smo tudi Bredo in Božota, ki sta se vrnila s Triglavskih jezer.

Po postanku nas je čakala le še pot do avta. Tako smo v dobri družbi in izredno lepem vremenu preživeli prvo avgustovsko nedeljo.

Spisal Tadej


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar