Okrešelj, Logarska dolina, 18.8.2010

Grintovci 2010, 3. dan

Frischaufov dom na Okrešlju, 1396 m
Dom planincev v Logarski dolini, 837 m

udeleženca: Robert, Tomaž
trajanje: 4h 41min
višinska razlika: cca 110 m vzpona, cca 1140 m spusta


Jutro na Kamniškem sedlu je prineslo neprijetno presenečenje, megla, veter in rahel dež. Pri zajtrku smo se z ostalimi planinci posvetovali kaj zdaj. Izkazalo se je da so ti planinci udeleženci izleta v Švico, ki bo v začetku septembra in kjer bom pomočnik vodnika Primoža.

Oskrbnik nam je postregel z informacijo, da je tako na kamniški kot na logarski strani tudi v dolini megla in odločitev je padla. Tursko goro in Rinke sva skenslala in se spustila direktno na Okrešelj. Med spustom je bilo vreme čedalje slabše in prav nič nisva obžalovala odločitve.

V rahlem dežju sva prišla do koče na Okrešlju, kjer sva se namenila privočiti Tee mit Inhalt, kot bi rekli na Kapelski koči. Med nekaj minutnim čakanjem pri praznem šanku sva si že mislila pa kaj za boga, ko se za šank primaje Đoni, kolega z Broda in naš kelner ko smo še veliko viseli v Ortu.

»Kva pa vidva kle?« je presenečeno vprašal. »Nč, naročila bi kej.« Potem nama je razkazal celotno infrastrukturo koče, postajo tovorne žičnice, vodni zbiralnik… Ostali planicnci so med tem v koči kolebali ali nadaljevti proti zastavljenim ciljem ali ne. Tisti ki so se odločili za nadaljevanje so se večinoma hitro vrnili.

Midva pa sva tudi nadaljevala s spustom mimo izvira Savinje in vrha slapa Rinke, do Orlovega gnezda pod slapom. Od tam pa do najinega izhodišča, Doma planincev, kjer sva tridnevni izlet zaključila s kosilom.


Spisal Tomaž

Ni komentarjev:

Objavite komentar